Diplomové práce: Poslední příspěvky
Zobrazují se záznamy 121-140 z 16366
-
Analýza ukazatelů výkrmnosti jatečných prasat a jejich zatřídění do SEUROP systému
(Jihočeská univerzita, 2022)Cílem diplomové práce bylo vyhodnocení produkčních užitkových ukazatelů ve vybraném chovu prasat. V roce 2020 byla průměrná počáteční hmotnost ve výkrmu 29,1 kg a prasata byla vykrmována do průměrné hmotnosti 108,5 kg. ... -
Rozbor reprodukčních ukazatelů dosahovaných u prasniček a prasnic ve vybraném chovu
(Jihočeská univerzita, 2022)Cílem diplomové práce bylo vyhodnotit reprodukční užitkovost prasnic ve vybraném chovu za období let 2018 až 2020. Nejvyšší počet živě narozených selat byl dosažen v roce 2018 (16,5 ks; p < 0,05). Nejvíce živě narozených ... -
Návrh standardu plemene králíka Miniature Lop a porovnání metod šlechtění
(Jihočeská univerzita, 2022)Hlavním tématem této diplomové práce je králičí plemeno Miniature Lop, které je na území České republiky doposud neuznané. Miniature Lop byl vyšlechtěn ve Velké Británii, kde bylo plemeno roku 1994 uznáno. Standard plemene ... -
Sledování reprodukce a přírůstků hmotnosti u výstavních holandských králíků
(Jihočeská univerzita, 2022)Diplomová práce se zabývá sledováním reprodukce a hmotnostních přírůstků u výstavních holandských králíků v zájmovém chovu. Chov, ve kterém byla práce sledována, má stabilně 25 samic a 8 - 10 samců. Za připouštěcí období ... -
Efekt vybraného hnojiva a pomocného rostlinného přípravku na produkci ozimé řepky
(Jihočeská univerzita, 2022)Cílem diplomové práce bylo založit a vyhodnotit poloprovozní pokus. Hodnocen byl vliv 5 variant s aplikací pomocných rostlinných přípravků na výnosotvorné prvky, výnos a olejnatost semen ozimé řepky. V kontrolní variantě ... -
Hodnocení výnosu a kvality hlíz konzumních brambor
(Jihočeská univerzita, 2022)Cílem diplomové práce bylo zhodnotit rozdíly ve výnosu, obsahu nutričně významných látek a stolní hodnotu hlíz u zvoleného souboru konzumních brambor. K tomuto účelu byl založen maloparcelkový pokus v Jindřichově Hradci ... -
Vhodnocení vlivu reprodukce na mléčnou užitkovost dojnic plemene český strakatý skot
(Jihočeská univerzita, 2022)Tato práce na téma "Vyhodnocení vlivu reprodukce na mléčnou užitkovost dojnic plemene český strakatý skot" se zabývá reprodukčními ukazateli, které ovlivňují mléčnou užitkovost dojnic. Tyto ukazatele byly sledovány a ... -
Vliv vybraných faktorů na dlouhověkost dojnic
(Jihočeská univerzita, 2022)Tato diplomová práce se zabývá vlivem vybraných faktorů na dlouhověkost a mléčnou užitkovost holštýnského skotu v podniku ZOD Mrákov. Podnik poskytl data o vyřazených dojnicích z období od 1. ledna do 31. prosince 2021, ... -
Možnost obnovy rašeliništního biotopu ze semenné banky: Zaniklé rašeliniště u Příbrazského rybníka
(Jihočeská univerzita, 2022)V důsledku zvyšujících se nároků lidské společnosti dochází k využívání, narušování a zániku přírodních biotopů. Lidské aktivity výrazně ovlivňují i biotopy rašelinišť, což vede k jejich úbytku, vlivem čehož jsou tyto ... -
Vybrané vlivy na mléčnou užitkovost dojnic
(Jihočeská univerzita, 2022)Diplomová práce se zabývá vyhodnocením vybraných vlivů na mléčnou užitko-vost dojnic sledovaného stáda holštýnského skotu. Vyhodnocení a sběr dat proběhly v podniku farma Miller ve Svrkyni. Data z kontroly užitkovosti byla ... -
Porovnání vybraných kvalitativních ukazatelů potravinářských výrobků v prodejní síti v rámci České republiky
(Jihočeská univerzita, 2022)Cílem předložené práce je na základě provedeného výzkumného šetření zjistit, podle jakých kritérií lidé nakupují maso a masné výrobky, kolik peněz za ně průměrně utratí a zda preferují konvenční masné výrobky nebo bio masné ... -
Preventivní hodnocení krajinného rázu vybraného území
(Jihočeská univerzita, 2022)Tato diplomová práce se zabývá preventivním hodnocením krajinného rázu ve vybraném území. Literární rešerše je zaměřena na krajinu, přírodu a krajinu České republiky, rozdělení krajiny, krajinný ráz a jeho ochranu. Dále ... -
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
(Jihočeská univerzita, 2022)Tématem této diplomová práce je navrhnout bezlepkovou směs z přirozeně bezlepkových druhů mouky, která bude splňovat technologické a senzorické vlastnosti bezlepkového pečiva. Pro zlepšení struktury byly do těsta přidány ... -
Zaniklé obce Šumavy, jejich historie a současnost
(Jihočeská univerzita, 2022)Tato diplomová práce se zabývá tématem zaniklých obcí Šumavy. Práce je nejprve zpracována literární rešerší, ve které se v jednotlivých kapitolách popisuje průzkum Šumavy - poloha a rozloha, geologie, pedologie, fauna ... -
Jakostní znaky daňčího masa
(Jihočeská univerzita, 2022)Tato diplomová práce se zabývá jakostními znaky masa farmově chovaných daňků evropských a vlivem způsobu porážky na jeho výslednou kvalitu. Literární přehled pojednává o významu masa a jeho chemickém složení. Dále popisuje ... -
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
(Jihočeská univerzita, 2022)Tématem této práce je ověření vlivu různého ošetření hovězího masa po porážce na jakostní znaky, celkový počet mikroorganismů na povrchu masa během zrání a senzorické vlastnosti uzrálého masa před a po tepelné úpravě. V ... -
Posouzení pestrosti stravování na základě jídelních lístků školních jídelen na vybraných základních školách
(Jihočeská univerzita, 2022)Diplomová práce byla řešena ve dvou zvolených školních jídelnách ve městě České Budějovice a Kaplice. Cílem diplomové práce bylo zhodnotit a porovnat pestrost stravování především podle Nutričních doporučení Ministerstva ... -
Průzkum zastoupení nemléčných příkrmů v BIO kvalitě, pro děti ve věku od 6. měsíce, na trhu v České republice
(Jihočeská univerzita, 2022)Diplomová práce je zaměřena na dětské příkrmy v BIO kvalitě. Po skončení období mateřského mléka je zásadní otázkou, čím a jak se má kojenec stravovat. Tato problematika je velice důležitá s ohledem na budoucí zdraví ... -
Vyhodnocení nabídky probiotických mléčných výrobků
(Jihočeská univerzita, 2022)Fermentované mléčné výrobky s probiotiky patří mezi funkční potraviny, vedle výživové hodnoty mají i příznivé účinky na naše zdraví, které vychází především z obsahu bakterií mléčného kvašení a probiotických mikroorganismů. ... -
Posouzení hygienické úrovně prostředí vybraných potravinářských provozoven a domácností
(Jihočeská univerzita, 2022)Adekvátní úroveň hygieny prostředí, ve kterém se manipuluje s potravinami je jedním z důležitých faktorů, jenž ovlivňuje udržení kvality a zdravotní nezávadnosti potravin. Cílem diplomové práce bylo (i) mikrobiologickou ...