dc.contributor.advisor | Lád, František | |
dc.contributor.author | Brabenec, Petr | |
dc.date.accessioned | 2021-11-30T11:02:01Z | |
dc.date.available | 2021-11-30T11:02:01Z | |
dc.date.issued | 2015 | |
dc.date.submitted | 2015-04-24 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/12376 | |
dc.description.abstract | Cílem bakalářské práce je zhodnotit potenciál výroby kukuřičných siláží jako nejčastěji zastoupeného objemného krmiva pro skot. Úvodní část práce se zaměřuje na obecné informace o kukuřici, na původ kukuřice, význam kukuřice a popis rostliny.
Další část se zabývá procesem silážování se zaměřením na mikroorganismy a proces fermentace. V práci jsou také rozepsány tyto organismy jak pozitivně ovlivňující proces fermentace tak organismy mající negativní dopad na průběh fermentace s možným využitím různých aditivních doplňků. Zajímavou kapitolou je zhodnocení pěstovaných hybridů, jejich výhody a nevýhody se zaměřením na kvalitativní a kvantitativní hodnoty. Jednou z nejdůležitějších částí práce je technologický popis výroby kukuřičné siláže. V této části práce jsou uvedené jednotlivé úseky postupu technologického zpracování hmoty, různé metody zpracování rostliny do siláží a některá doporučení, která by se měla dodržovat. V této rešerši byly použity informace získané z publikací českých i zahraničních autorů a snažil jsem se zpracovat celou problematiku týkající se tématu. | cze |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | fermentace | cze |
dc.subject | bakterie mléčného kvašení | cze |
dc.subject | technologie výroby | cze |
dc.subject | hybrid | cze |
dc.subject | fermantation | eng |
dc.subject | lactic acid bacteria | eng |
dc.subject | technology of producing | eng |
dc.subject | hybrid | eng |
dc.title | Základní aspekty konzervace kukuřice silážováním | cze |
dc.title.alternative | Basic aspects of conservation maize by silage process | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 38103 | |
dc.description.abstract-translated | The aim of the bachelor thesis was evaluation of the maize silage production as the most often representive part of cow feed. The introductory part of the thesis were focused on basic information about maize, it´s origin, importance and general description. The following part of the thesis was focused on silage process focusing mikroorganisms and fermenation process. Therre is also describtion of these organisms as positive as negative acting on silage process with posibility to aply some various aditives. An interesting part of the thesis is appretiation of growned hybrids and their benefits and cons with focusing on qualitative and quantitative values. One of the most important part of the thesis is technological describtion of silage production. In this part of the thesis were mentioned individual section of the technological processing of materiál, variety of methods used in silage processing and some recommendation, whith should be followed by farmers. The information used thorough the thesis was obtained from publication of Czech as well as foreign authors and the carefully were described problems of the established theme. | eng |
dc.date.accepted | 2015-06-09 | |
dc.description.department | Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Zootechnika | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Zemědělská fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |