Zobrazit minimální záznam

dc.contributor.advisorPešek, Milan
dc.contributor.authorNovotná, Jitka
dc.date.accessioned2021-12-08T07:12:40Z
dc.date.available2021-12-08T07:12:40Z
dc.date.issued2012
dc.date.submitted2012-04-27
dc.identifier.urihttps://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/29403
dc.description.abstractPráce se zabývá průzkumem informovanosti veřejnosti ohledně základních znalostí cereálií a jejich konsumace. Teoretická část popisuje složení cereálií a jejich využití pro lidskou výživu. Dále se zabývá nutriční hodnotou cereálií a zdravotními aspekty konzumace cereálií. Mimo jiné k důležitým částem této práce patří označování výrobků z obilovin, důležité pro orientaci na trhu a cereálie v prevenci civilizačních chorob. K této práci byl udělán průzkum informovanosti veřejnosti ohledně základní znalosti cereálií a jejich konsumace. Stěžejní myšlenkou je zjistit jaká je informovanost veřejnosti a přispět k jejímu zvyšení. Dotazníkovou metodou bylo zjištěno, že informovanost veřejnosti je u lidí s pravidelnými pohybovými aktivitami vyšší než u lidí bez pohybových aktivit. Že ženy konsumují v průměru více cereálií než muži a že informovanost veřejnosti a konsumace cereálií s věkem nestoupá. K závěrům práce byl vytvořen osvětový leták ve kterém byly shrnuty podstatné informace ohledně cereálií a jejich konsumace.cze
dc.format69
dc.format69
dc.language.isocze
dc.publisherJihočeská univerzitacze
dc.rightsBez omezení
dc.subjectcereáliecze
dc.subjectcelozrnné výrobkycze
dc.subjectnutriční hodnotacze
dc.subjectkonsumace cereáliícze
dc.subjectprevence civilizačních chorobcze
dc.subjectchemické složení cereáliícze
dc.subjectcerealseng
dc.subjectwholeeng
dc.subjectgrainseng
dc.subjectnutritional valueeng
dc.subjectconsumption of cerealseng
dc.subjectpreventin of civilizationdiseaseseng
dc.subjectchemical composition of cerealeng
dc.titleCereální výrobky a jejich význam ve výživěcze
dc.title.alternativeCereal products and their nutritional valueeng
dc.typebakalářská prácecze
dc.identifier.stag25674
dc.description.abstract-translatedThe work deals with the exploration of public awareness regarding the basic knowledgeand consumption of cereal. The theoretical part describes the composition of cereals and their utilization for human consumption. It also deals with the nutritional value of cereals and health aspects of eating cereal. Among other things, the important parts of this work include the labeling of productsmade from cereals, important for market orientation and cereals in the prevention of civilization diseases. This work was done a survey of public awareness regarding the basic knowledge and their cereal consumption. The key idea is to determine what is public awareness and contribute to its increase. Questionnaire method was found that the public is informovaost for people with regularmotion activities higher than those without physical activity, women consume more cereals than men and that public awareness and consumption ofcereals does not increase with age. The conclusions of the work was created and educational leaflet, which summarizedrelevant information regarding their consumption and cereals.eng
dc.date.accepted2012-06-01
dc.description.departmentPedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-disciplineVýchova ke zdravícze
dc.thesis.degree-grantorJihočeská univerzita. Pedagogická fakultacze
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-programSpecializace v pedagogicecze
dc.description.gradeDokončená práce s úspěšnou obhajoboucze


Soubory tohoto záznamu

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Tento záznam se objevuje v

Zobrazit minimální záznam