| dc.contributor.advisor | Pešek, Milan | |
| dc.contributor.author | Novotná, Jitka | |
| dc.date.accessioned | 2021-12-08T07:12:40Z | |
| dc.date.available | 2021-12-08T07:12:40Z | |
| dc.date.issued | 2012 | |
| dc.date.submitted | 2012-04-27 | |
| dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/29403 | |
| dc.description.abstract | Práce se zabývá průzkumem informovanosti veřejnosti ohledně základních znalostí cereálií a jejich konsumace. Teoretická část popisuje složení cereálií a jejich využití pro lidskou výživu. Dále se zabývá nutriční hodnotou cereálií a zdravotními aspekty konzumace cereálií. Mimo jiné k důležitým částem této práce patří označování výrobků z obilovin, důležité pro orientaci na trhu a cereálie v prevenci civilizačních chorob. K této práci byl udělán průzkum informovanosti veřejnosti ohledně základní znalosti cereálií a jejich konsumace. Stěžejní myšlenkou je zjistit jaká je informovanost veřejnosti a přispět k jejímu zvyšení. Dotazníkovou metodou bylo zjištěno, že informovanost veřejnosti je u lidí s pravidelnými pohybovými aktivitami vyšší než u lidí bez pohybových aktivit. Že ženy konsumují v průměru více cereálií než muži a že informovanost veřejnosti a konsumace cereálií s věkem nestoupá. K závěrům práce byl vytvořen osvětový leták ve kterém byly shrnuty podstatné informace ohledně cereálií a jejich konsumace. | cze |
| dc.format | 69 | |
| dc.format | 69 | |
| dc.language.iso | cze | |
| dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
| dc.rights | Bez omezení | |
| dc.subject | cereálie | cze |
| dc.subject | celozrnné výrobky | cze |
| dc.subject | nutriční hodnota | cze |
| dc.subject | konsumace cereálií | cze |
| dc.subject | prevence civilizačních chorob | cze |
| dc.subject | chemické složení cereálií | cze |
| dc.subject | cereals | eng |
| dc.subject | whole | eng |
| dc.subject | grains | eng |
| dc.subject | nutritional value | eng |
| dc.subject | consumption of cereals | eng |
| dc.subject | preventin of civilizationdiseases | eng |
| dc.subject | chemical composition of cereal | eng |
| dc.title | Cereální výrobky a jejich význam ve výživě | cze |
| dc.title.alternative | Cereal products and their nutritional value | eng |
| dc.type | bakalářská práce | cze |
| dc.identifier.stag | 25674 | |
| dc.description.abstract-translated | The work deals with the exploration of public awareness regarding the basic knowledgeand consumption of cereal. The theoretical part describes the composition of cereals and their utilization for human consumption. It also deals with the nutritional value of cereals and health aspects of eating cereal. Among other things, the important parts of this work include the labeling of productsmade from cereals, important for market orientation and cereals in the prevention of civilization diseases.
This work was done a survey of public awareness regarding the basic knowledge and their cereal consumption. The key idea is to determine what is public awareness and contribute to its increase. Questionnaire method was found that the public is informovaost for people with regularmotion activities higher than those without physical activity, women consume more cereals than men and that public awareness and consumption ofcereals does not increase with age. The conclusions of the work was created and educational leaflet, which summarizedrelevant information regarding their consumption and cereals. | eng |
| dc.date.accepted | 2012-06-01 | |
| dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
| dc.thesis.degree-discipline | Výchova ke zdraví | cze |
| dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
| dc.thesis.degree-name | Bc. | |
| dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cze |
| dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |