dc.contributor.advisor | Roučová, Eva | |
dc.contributor.author | Šimečková, Lucie | |
dc.date.accessioned | 2024-03-12T07:31:14Z | |
dc.date.available | 2024-03-12T07:31:14Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.date.submitted | 2020-05-13 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/42313 | |
dc.description.abstract | Tato diplomová práce se zabývá tématem "Tvořivé pojetí přípravy pokrmů na 1. stupni ZŠ". V teoretické části se zabývám třemi hlavními oblastmi. První oblast je věnována aktivizačním metodám na 1. stupni ZŠ. Druhá oblast popisuje tematický okruh Příprava pokrmů podle Rámcově vzdělávací program pro základní vzdělávání. Třetí a závěrečná oblast se zabývá teorií tvořivosti v technické výchově na 1. stupni ZŠ. Praktická část obsahuje šest námětů, které se zaměřují na přípravu pokrmů, exkurze spojené s přípravou pokrmů a základy etikety. Vytvořené náměty jsou určeny pro žáky od první do čtvrté třídy základních škol. Obsahem praktické části jsou detailně popsané přípravy pokrmů, exkurze spojené s potravinářstvím a hodnotící pracovní listy. | cze |
dc.format | 129 s. | |
dc.format | 129 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | aktivizační metody | cze |
dc.subject | člověk a svět práce | cze |
dc.subject | exkurze | cze |
dc.subject | příprava pokrmů | cze |
dc.subject | tvořivost | cze |
dc.subject | activation methods | eng |
dc.subject | creativity | eng |
dc.subject | excursions | eng |
dc.subject | man and the world of work | eng |
dc.subject | preparation of meals | eng |
dc.title | Tvořivé pojetí výuky vzdělávacího celku Příprava pokrmů na 1. stupni ZŠ | cze |
dc.title.alternative | Creative Teaching Concepts of the Education of the Whole Preparation of the Dishes in Primary School Education | eng |
dc.type | diplomová práce | cze |
dc.identifier.stag | 56352 | |
dc.description.abstract-translated | The present degree work deals with the topic "Creative Teaching Concepts of the Education of the Whole Preparation of the Dishes in Primary School Education". In the theoretical part i focus on the following main three areas. The first part dwells on activation methods in primary school education. The second part describes the educational range The Preparation of Meals According to General Educational Programme. The third and final part deals with the theory of creativity in technical education in primary schools. The practical part contains six subjects which are concentrated on the meals preparation, the excursions related to the meals preparation and the basis of etiquette. The created topics are designed for pupils of primary 1 - 4 classes. The contents of the practical part consists of the detailed description of the meals preparation, the excursions related to the food processing, and the evaluating work sheets. | eng |
dc.date.accepted | 2020-06-09 | |
dc.description.department | Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Učitelství pro 1. stupeň základních škol | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Pedagogická fakulta | cze |
dc.thesis.degree-name | Mgr. | |
dc.thesis.degree-program | Učitelství pro základní školy | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |
dc.contributor.referee | Veselý, Bedřich | |