dc.contributor.advisor | Vácha, František | |
dc.contributor.author | Janoušek, Petr | |
dc.date.accessioned | 2021-11-19T11:43:45Z | |
dc.date.available | 2021-11-19T11:43:45Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.date.submitted | 2010-05-07 | |
dc.identifier.uri | https://dspace.jcu.cz/handle/20.500.14390/939 | |
dc.description.abstract | Obilovina triticale zpracovaná v různých formách (šrotovaní, tepelná úprava) a její vliv na kvalitativní vlastnosti masa (obsah tuku, výtěžnost, textura) byl sledován na tržním kaprovi (Cyprinus carpio) v Nadějské soustavě rybníků: Horák, Baštýř a Fišmistr.
Ve svalovině byl stanoven obsah živin: dusíkáté látky, tuk, popel, bezdusíkaté látky výtažkové a sušina. Byl stanoven produkční podíl přirozené potravy a doplňkového krmiva. Na filetech byly měřeny základní texturní vlastnosti jako je tuhost, žvýkatelnost, elasticita a soudržnost. | cze |
dc.format | 36 s. | |
dc.format | 36 s. | |
dc.language.iso | cze | |
dc.publisher | Jihočeská univerzita | cze |
dc.rights | Bez omezení | |
dc.subject | triticale | cze |
dc.subject | texturní vlastnosti | cze |
dc.subject | Cyprinus carpio | cze |
dc.subject | obsah živin v mase | cze |
dc.subject | triticale | eng |
dc.subject | textural properties | eng |
dc.subject | Cyprinus carpio | eng |
dc.subject | nutrient content in meat | eng |
dc.title | Vliv výživy kapra (Cyprinus carpio) na kvalitativní vlastnosti masa | cze |
dc.title.alternative | The influence of nutrition of carp (Cyprinus carpio) on the qualitative characteristics of meat | eng |
dc.type | bakalářská práce | cze |
dc.identifier.stag | 15347 | |
dc.description.abstract-translated | Cereal triticale worked in various forms (kibbled, heat treatment) and its impact on the quality characteristics of meat (fat, yield, texture) was observed on the market carp (Cyprinus carpio) in ponds system Naděj: Horák, Baštýř a Fišmistr.
The content of nutrients was determined in the fish muscle: crude protein, fat, ash and solids. Production share of natural food and supplementary feeding has been set. The fillets were measured basic texture properties such as hardness, chewiness, springiness and cohesiveness. | eng |
dc.date.accepted | 2010-06-14 | |
dc.description.department | Fakulta rybářství a ochrany vod | cze |
dc.thesis.degree-discipline | Rybářství | cze |
dc.thesis.degree-grantor | Jihočeská univerzita. Fakulta rybářství a ochrany vod | cze |
dc.thesis.degree-name | Bc. | |
dc.thesis.degree-program | Zootechnika | cze |
dc.description.grade | Dokončená práce s úspěšnou obhajobou | cze |