Operační systém MINIX - Jirků, Radek (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce seznamuje čtenáře s operačním systémem MINIX, který byl použit jako vzor při tvorbě OS Linux. Pojednává o historii a vývoji tohoto systému a seznamuje s jeho jádrem a souborovým systémem. Dále řeší instalaci a konfiguraci MINIX na virtuální počítač v jednotlivých krocích a zabývá se spory, jež měl tvůrce MINIXu s tvůrci Linuxu. V závěru porovnává MINIX s Linuxem a shrnuje jeho výhody a nevýhody a použití tohoto operačního systému v současnosti.
Operating system MINIX
Keywords: MINIX; operační systém; Linux; mikrojádro; Andrew Tanenbaum; MINIX; operating system; Linux; microkernel; Anrew Tanenbaum