Speciálně pedagogické postupy při osvojování kompetencí žáka s poruchou autistického spektra v oblasti Člověk a jeho svět 2. ročníku základní školy - Kohoutová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá speciálně pedagogickými postupy při osvojování kompetencí žáka s PAS v oblasti Člověk a jeho svět 2. ročníku základní školy. V teoretické části se bakalářská práce zabývá poruchami autistického spektra, speciálně pedagogickými postupy ve vzdělávání, oblastí Člověk a jeho svět a učebními kompetencemi, které by měl mít žák 2. ročníku základní školy. Praktická část je zaměřena na tvorbu metodických listů pro konkrétního žáka 2. ročníku s využitím zmiňovaných speciálně pedagogických postupů. Výstupem práce je vytvoření takových metodických listů, které usnadní žákovi s PAS práci a zároveň ho dokáže zaujmout, aby u dané práce vydržel.
Special teaching methods in acquiring competencies of pupils with autistic spectrum disorders in man and his world second year of primary school
Keywords: Poruchy autistického spektra; klíčové kompetence; strukturované učení; Autistic spectrum disorders; structured teaching; key competencies