Přínos standardů kvality sociálních služeb v zařízeních pro děti a mládež - Traore, Júsuf (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá přínosem standardů kvality v sociálních službách. Sleduje příčiny a důvody vzniku standardů sociálních služeb v souvislostech se společensko-ekonomickou proměnou společnosti po roce 1989. Dále nabízí pohled na specifika sociální práce s dětmi a mládeží a jejich potřeby spojené s využíváním nabídky sociálních služeb. Reflektuje obecné procesy v organizacích, které přistupují k implementaci standardů kvality sociálních služeb, jakožto k nástroji pro zvyšování kvality vlastních služeb. Práce rovněž seznamuje se souhrnem a výsledky dosavadních teoretických i praktických výstupů orientujících se na přínos standardů kvality sociálních služeb. Současně ale nabízí sondu do pohledu sociálních pracovníků konkrétního zařízení sociálních služeb pro děti a mládež na přínos standardů kvality sociálních služeb v jejich zařízení.
Benefits for standards of qualities in social services in institutions for children and youth
Keywords: přínos; standardy kvality sociálních služeb; sociální služby; děti a mládež; nízkoprahová zařízení pro děti a mládež; implementace; sociální pracovník; Benefit; standards of qualities of social services; social services; children and youth; low treshold institutions for children and teen agers; implementation; social worker