Informovanost veřejnosti o poruchách autistického spektra - Wernerová, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce s názvem Informovanost veřejnosti o poruchách autistického spektra se zabývá základními informacemi o této problematice. V teoretické části své práce se věnuji jednotlivým poruchám autismu jako je například dětský autismus, Aspergerův syndrom atd. Dále se věnuji diagnostice, možnostem ve vzdělávání, které mají jedinci s poruchou autistického spektra a také se věnuji péči o tyto jedince. Mimo jiné se ve své práci také věnuji vývoji jedince s PAS. A také je v mé práci věnována část alternativním možnostem odkud získat informace o autismu. V praktické části své práce zjišťuji za pomoci dotazníku, do jaké míry je veřejnost seznámena s touto problematikou a do jaké míry veřejnost dokáže tyto jedince přijmout mezi sebe.
Public awareness of Autism spectrum disorders
Keywords: Poruchy autistického spektra; vývoj; diagnostika; vzdělávání; výchova; Autistic Spectrum Disorder; development; diagnostic; education; upbringing