Integrace dítěte s parciální trisomií 9. chromozomu v MŠ - Vacková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá integrací dítěte s parciální trizomií 9. chromozomu do mateřské školy. Jedná se o longitudinální šetření ve formě případové studie, které zachycuje individuální změny integrovaného dítěte a vývoj integrace. Práce je rozdělena na dvě části, a to na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část je věnována integraci do mateřské školy, vybranému typu postižení a současné legislativě. V praktické části jsou popsány použité metody kvalitativního výzkumu, prezentovány výsledky výzkumného šetření, tedy případová studie týkající se integrace dítěte s parciální trizomií 9. chromozomu
Integration of child with partial trisomy of ninth chromosome in kindergarten.
Keywords: integrace; inkluze; kombinované postižení; asistent pedagoga; autismus; individuální vzdělávací plán; integration; inclusion; combined disability; pedagogue assistant; autism; individual educational plan