Analýza zatížení nosné konstrukce pro robotickou ruku - Shorný, Jakub (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce popisuje vstup robotiky do průmyslu a její využití v zemědělství. Jsou zde uvedeny příklady dojicích robotů od dvou výrobců. Dále jsou popsány základy pro výpočty z oboru pružnosti a pevnosti pomocí metody konečných prvků. Praktická část práce popisuje návrh konstrukce v softwaru SolidWorks. Následně je popsán postup analýzy v programu AutodeskFusion 360. V závěru jsou shrnuty všechny výsledky a navrhnuty úpravy, které by měly zlepšit celou konstrukci.
Analysis of the supporting structure for a robotic arm
Keywords: robotika; konstrukce; modelování; dojení; analýza; robotics; construction; making models; milking; analysis