BIBLICKÁ KNIHA PŘÍSLOVÍ A KÁZNĚNÍ DĚTÍ - Machulková, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
ANOTACE Práce se zabývá kázněním a kázní v biblické knize Přísloví. Dále otázkou poslušnosti, výchovy a disciplíny dětí, jak jí rozuměla doba, ve které byla kniha Přísloví sepsána. Pak se věnuje otázce, zda a nakolik je možné úspěšně aplikovat kázeň, tresty, a principy káznění v knize Přísloví do dnešní doby. Na konci práce ukazuje na výchovu, která je uvedena v knize Přísloví, přes názor Jana Ámose Komenského a hledisko dnešního autora knih zaměřených na výchovu Jana-Uwe Roggeho.
THE BIBLICAL BOOK OF PROVERBS AND DISCIPLINING CHILDREN
Keywords: Kniha Přísloví; výchova; kázeň; trest; Key words: the book of Proverbs; rearing; discipling; punishing