Komparativní analýza české a španělské klasifikace trestných činů a rozbor příslušné právní terminologie s glosářem - Dvořáková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Hlavním cílem této bakalářské práce je analýza české a španělské klasifikace trestných činů a následné porovnání, zda jsou klasifikace těchto dvou zemí podobné, nebo rozdílné. Sekundárním cílem práce je translatologický rozbor vybrané právní terminologie z této oblasti. Celá práce je rozdělena do celkem sedmi kapitol, které se zabývají trestněprávními úpravami České republiky a Španělska obecně, představením klasifikací trestných činů obou zemí, následně porovnáním podobnosti a rozdílnosti těchto právních úprav a rozborem příslušné právní terminologie. Práce obsahuje resumé ve španělštině a dvojjazyčný glosář.
Comparative analysis of the Czech and Spanish classification of criminal offenses and analysis of the relevant legal terminology with a glossary
Keywords: trestní právo; trestní zákoník; trestný čin; klasifikace; komparativní analýza; právní terminologie; criminal law; criminal code; criminal offence; classification; comparative analysis; legal terminology