Analýza kondičních předpokladů a denního energetického režimu studentů Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity na kurzu běžeckého lyžování - Kříženecký, Daniel (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá analýzou kondičních předpokladů a denního energetického režimu studentů pedagogické fakulty Jihočeské Univerzity na kurzu běžeckého lyžovaní. Hlavním významem této bakalářské práce bude porovnání výsledných měření testovaných studentů Jihočeské Univerzity před, během a po běžeckém kurzu. Po seznámení studentů s problematikou bakalářské práce a průběhem testování proběhne úvodní měření v laboratoři KTVS, poté bude následovat dvoutýdenní měření testovaných studentů na běžeckém kurzu, na kurzu se také bude zapisovat příjem denní potravy a denní režim kurzu. Závěrečné měření proběhne opět v laboratoři KTVS. Po závěrečném měření proběhne zpracování všech naměřených hodnot u vybraných studentů, které budou následně porovnávány mezi sebou. V závěru vyhodnotíme výsledky porovnávání a zjistíme, jaký vliv měl na studenty běžecký výcvikový kurz. Jestli došlo ke zlepšení výkonnosti u studentů po absolvování kurzu, nebo zůstala výkonnost stejná. A jestli příjem potravy studentů byl dostatečný vzhledem k jejich výdeji na kurzu.
Analysis of the physical presumptions and daily energetic regime of students on Faculty of Education Univerzity of South Bohemia on cross-country skiing course
Keywords: Energetický výdej; wingate test; spiroergometrie; VO2max; kilojouly; sporttestr; měření; porovnávání; Energy expenditure; wingate test; spiroergometry; VO2max; kilojoules; sporttester; measurement; comparison