Aplikace smlouvy o zamezení dvojího zdanění s Rakouskou republikou - Kremerová, Eva (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je analyzovat realizaci smlouvy o zamezení dvojího zdanění s Rakousku republikou v oblasti jednotlivých druhů příjmů se zvláštním zaměřením na příjmy ze závislé činnosti. Práce popisuje mezinárodní dvojí zdanění a způsoby jeho řešení. Věnuje se smlouvám o zamezení dvojího zdanění a popisuje jednotlivé způsoby zamezení dvojího zdanění. Dále se věnuje vývoji smluv o zamezení dvojího zdanění mezi Českou republikou a Rakouskou republikou. Popisuje způsby zamezení dvojího zdanění u jednotlivých druhů příjmů fyzických osob. Dále se práce podrobněji věnuje zamezení dvojího zdanění u příjmů ze závislé činnosti podle současné smlouvy č. 31/2007 Sb. m. s. a podle předchozí smlouvy č. 48/1979 Sb. V praktických příkladech potom ukazuje řešení problematiky zamezení dvojího zdanění u příjmů ze závislé činnosti podle současné smlouvy.
APLICATION OF CONVENCION BETWEEN THE CZECH REPUBLIC AND THE REPUBLIC OF AUSTRIA FOR THE AVOIDANCE OF DOUBLE TAXATION
Keywords: mezinárodní dvojí zdanění; smlouvy o zamezení dvojího zdanění; způsoby zamezení dvojího zdanění; příjmy z Rakouska; International double taxation; Convention of double taxation; Methods of elimination of double taxation; Incomes from Austria