Problematika úložišť jaderného odpadu v ČR a jejich vlivu na životní prostředí - analýza vlivu na příkladu vybrané lokality - Kulich, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce se zabývá aktuální situací týkající se problematiky ukládání jaderného odpadu v České republice a analýzou vlivu na okolní krajinu v rámci konkrétní lokality Březový potok nedaleko obce Pačejov v Plzeňském kraji. Práce hodnotí potenciální dopad na jednotlivé složky krajiny, zemědělskou výrobu a obyvatele.
The issue of the storages of nuclear waste in the Czech Republic and their impact on the environment - influence analysis on the example of the selected locality.
Keywords: radioaktivní odpady; vyhořelé jaderné palivo; hlubinné úložiště; vliv na životní prostředí; nuclear waste; spent nuclear fuel; deep geological repository; impact on the environment