"Učitelský balíček" - soubor didaktických pomůcek pro učitele se skupinou dětí v zoo - Kuklová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Obsah práce je zaměřen na vytvoření sady výukových materiálů na téma "ptáci", které jsou určeny pro práci skupiny žáků ve věku 811 let ZŠ pod vedením učitele bez přítomnosti lektora Zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou. Soubor ("učitelský balíček") bude obsahovat informace a pomůcky sloužící k názornému přiblížení probírané tématiky přímo u expozic se zaměřením na ptáky, metodické pokyny a informace pro učitele a pracovní listy pro děti včetně řešení. Jednotlivá stanoviště souvisejí s biogeografií a vztahují se ke konkrétnímu životnímu prostředí vybraných skupin ptáků.
"Teachers package" a set of didactic aids for a teacher and group of pupils at zoo
Keywords: Zoologická zahrada; biogeografie; environmentální výchova; zvířata; ptáci; vzdělávání; učitel; lektor; exkurze; samostudium; metody výuky; pracovní listy; pomůcky; komunikace.; Zoo; biogeography; environmental education; animals; birds; education; teacher; lecturer; excursions; self-study; its methodology; worksheets; utilities; communications.