Kolektivní investování a podílové fondy - Matoušek, Matěj (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je komplexní analýza možností kolektivního investování a komparace fondů kolektivního investování dle vybraných kritérií. Těmito vybranými kritérii jsou: velikost fondu, historie fondu, náklady fondu, výnosnost fondu, riziko fondu, beta koeficient, Sharpeův index a Treynorův index. Velký důraz je kladen na komparaci aktivní a pasivní správy otevřených podílových fondů.
Collective investment and mutual Funds
Keywords: podílové fondy; otevřené podílové fondy; aktivní správa; pasivní správa; komparace podílových fondů; investování; mutual funds; open-ended mutual funds; active management; passive management; comparison of mutual funds