Paleoekologická studie prameniště v centru starosídelní oblasti. - Bernardová, Alexandra (Jihočeská univerzita, 2009)
Paleoekologická studie vývoje prameniště a jeho blízkého okolí od pozdního eneolitu na základě výsledků makrozbytkové, pylové a chemické analýzy.
Palaeoecological study of mire in the centre of an old-settlement area.
Keywords: multi-proxy; paleoekologie; aluviálni sedimenty; vyvoj vegetace; multi-proxy; paleoecology; alluvial sediments; alum fen; vegetation development