Oblast požární ochrany obcí jako samosprávných celků v Jihočeském kraji se zaměřením na zpracování vzorové dokumentace dle zákona o požární ochraně - Milfortová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé práce je, na základě zjištěných nedostatků v dosavadních dokumentacích požární ochrany obcí v Jihočeském kraji, vytvořit pro tyto obce ale i pro ostatní obce v České republice vzorovou dokumentaci PO. Podle této dokumentace se budou moci všechny obce řídit popřípadě odstranit drobné nedostatky v dosavadních dokumentacích. Tím dojde ke zkvalitnění a zefektivnění práce obce na úseku PO. Návrhem vzorové dokumentace bych chtěla přispět k jednoduššímu zpracování dokumentace o PO. Tato vzorová dokumentace by mohla být metodickou pomůckou pro obce a města v celé České republice.
The Area of Fire Prevention of Municipal Corporations in South-Bohemian Region with the Focus on Standard Documentation Processing in Accordance with the Fire Prevention Law
Keywords: Hasičský záchranný sbor; Jednotka požární ochrany; Požární dokumentace; Jednotka sboru dobrovolných hasičů; Požární poplach; Fire brigade; fire prevention unit; fire prevention documentation; volunteer fire brigade; fire alarm