Prostředky správce daně pro výběr a vymáhání daní - Jarešová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá úpravou současné problematiky správy daní v České republice. Hlavní cílem modernizace daňové správy je zvýšení účinnosti správy daní. Zejména zvýšení efektivnosti výběru daní a dosažení stavu, kdy daňová správa bude odpovídat standardům členských států Evropské unie tak, aby mohla dlouhodobě stanovovat cíle k řádnému zajištění výběru daní a plánování své činnosti. Se vstupem do EU, také stále narůstá význam a prohlubování spolupráce mezinárodních daňových správ. Ve své práci se především zaměřuji na prostředky, které správce daně používá k výběru a vymáhání daní a na nejčastější překážky, které tomuto vymáhání brání.
Tax administrator methods for collecting and exacting of taxes
Keywords: správa daní; prostředky správce daně; výběr daní; vymáhání daní; tax administration; tax administrator means; tax collection; tax exaction