Problematika zaměřování nemovitostí pro účely ocenění - Neužil, Josef (Jihočeská univerzita, 2017)
Teoretická část diplomové práce obsahuje vysvětlení základních pojmů z oblasti nemovitostí a z oblasti oceňování. Praktická část práce se zabývá podrobným zaměřením nemovitostí, konkrétně jednoho rodinného domu a bytové jednotky. Je zde řešena problematika, která vznikla během samotného zaměření nemovitostí, včetně postupů jejího řešení. Výstupem práce je celkové ocenění těchto dvou nemovitostí porovnávacím způsobem.
Problems direct real estate for the purpose of valuation
Keywords: Trh nemovitostí; odhad; byty; rodinný dům; oceňování; Real estate market; estimate; apartments; family house; valuation