Uplatnění ekologických a fytocenologických analýz travních porostů při harmonizaci jejich produkčních a mimoprodukčních funkcí - Turková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2007)
V letech 2005-2006 bylo prováděno typologické mapování zvoleného lučního a pastevního areálu v Kardašově Řečici (439 m n.m.). Území porostů byla rozčleněna dle porostových typů, kde bylo sledováno: dominance a frekvence jednotlivých druhů, množství primární produkce, hladina podzemní vody.
Application of ecological and phytocenological analyses of grasslands in harmonisation their production and non-production functions
Keywords: trvalé travní porosty; funkce travních porostů; ekologické a fytocenologické analýzy; permanent grasslands; the functions of grasslands; ecological and phytocenological analyses