Regenerace bytových domů v Českých Budějovicích s využitím strukturálních fondů EU - Balogová, Inka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cíl práce spočívá v přípravě projektu "Revitalizace bytového domu Václava Volfa 1379/21" pro zajištění regenerace uvedeného panelového domu s využitím finančních prostředků ze strukturálních fondů v rámci 1. uzavřené výzvy vyhlášené Statutárním městem České Budějovice na téma Integrovaný plán rozvoje města České Budějovice Sídliště Máj. Dílčím cílem práce je zhodnocení očekávaných přínosů v oblasti financování bytového fondu. Praktická část práce je zaměřena na analýzu možností čerpání finančních prostředků na regeneraci bytového fondu. Pomocí výpočtů používám metodu srovnání finanční návratnosti IPRM s dotačním titulem PANEL a regeneračním programem Zelená úsporám. Proces administrace projektu probíhá ve vzájemně návazných činnostech a aktivitách. Závěrem dochází k realizaci skutečně vykonaných prací s praktickými ukázkami a zhodnocení očekávaných přínosů v oblasti bytového fondu.
Regeneration of apartment buildings in České Budějovice using the EU structural funds
Keywords: financování bytového fondu; bydlení; bytové družstvo; revitalizace panelových domů; dotace; strukturální fondy; projektová žádost; způsobilé výdaje; technické zhodnocení majetku; oblast intervence; rozhodnutí o poskytnutí dotace; udržitelnost projektu; výzva pro předkládání projektových žádostí; žadatel; žádost o platbu; financing the housing fund; housing; housing association; revitalization of panel houses; subsidy; structural fund; project application; eligible expenses; technical property evaluation; intervention; decision on providing grants; project sustainability; call for submitting project applications; applicant; application for payment