Kalkulace a rozpočty jako součást procesu stanovení cen - Jeslínková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce poskytuje aktuální informace o sestavování kalkulací nákladů v podniku, který se zabývá dodávkou technologií pro zemědělské provozy. Vytvářím kalkulaci ceny rekonstrukce objektu na základě podkladů, které byly poskytnuty zadávající firmou. Kalkulace je vytvořena pomocí typového kalkulačního vzorce. Na závěr je zpracována výsledná kalkulace a zhodnocení vhodnosti použitých kalkulačních metod ve firmě.
Calculations and budgets as a part of the fixing price process
Keywords: náklady; kalkulační metody; kalkulace nákladů; rozpočty; Costs; Costing methods; Costing arrangement; Budgets