Vícekriteriální hodnocení podniků vybraného odvětví - Vodička, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce je provést finanční analýzu vybraného podniku a mezipodnikové srovnání podniků vybraného odvětví. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy a metody finanční analýzy a metody mezipodnikového srovnání. V praktické části je provedena finanční situace vybraného podniku a mezipodnikové srovnání podniků pomocí metod mezipodnikového srovnání. Pořadí podniků je poté zhodnoceno pomocí Spearmanova korelačního koeficientu. V závěru práce je celkové zhodnocení výsledků mezipodnikového srovnání a popsání některých problémů, které se v práci objevily.
Multicriterial assessment of companies in selected branch
Keywords: finanční analýza; spider analýza; mezipodnikové srovnání; spearmanův korelační koeficient; financial analysis; spider analysis; intercompany comparison; spearman´s correlation coefficient