Využití GPS systému při ochraně rostlin - Rývora, Daniel (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce popisuje problematiku a technologie GPS systémů a jejich využití v zemědělství. V teoretické časti jsou objasněny globální družicové systémy, navádění stroje po pozemku, korekční signály, způsoby řízení stroje a samostatné komponenty navigace GreenStar. Praktická část porovnává hodnoty prostředku při aplikaci hnojiva s navigací a bez ní. V porovnání bude kladen důraz na provozní náklady, časovou úsporu, počet přejezdů po poli a usnadnění práce GPS systém.
Use of GPS system in plant protection
Keywords: Družicové systémy; GPS; Navigace; GreenStar; Satellite Systems; GPS; Navigation; GreenStar