Výuková počítačová hra, její tvorba a využití při opakováni učiva chemie přírodních látek. - Nerad, Oldřich (Jihočeská univerzita, 2019)
Diplomová práce je zaměřena na tvorbu a využití počítačové hry (adventury) při výuce chemie přírodních látek. Tato hra je určena zejména žákům druhého stupně základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií. Cílem hry je studenty motivovat a aktivizovat při výuce učebního předmětu chemie. Adventura je zasazena do malebného prostředí města Pelhřimova a přilehlého okolí.
Educational computer game, its creation and usage for practise of natural compounds in organic chemistry.
Keywords: Didaktická hra; počítačová hra; adventura; chemie přírodních látek; Wintermute engine; motivace ve výuce; Educational game; computer game; adventure; chemistry of natural compounds; Wintermute engine; study motivation