Odbytové organizace a jejich význam ve společné zemědělské politice - Irmišová, Monika (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce je specifikovat přínos odbytových organizací pro prvovýrobce zemědělských komodit a jejich konkurenceschopnost při současné situaci na trhu (v rámci společné zemědělské politiky). Úkolem také bylo zjistit, zda nějaké druhy či formy kooperací ve formě odbytových organizací v tomto sektoru existují. V případě potvrzení této hypotézy, následoval další cíl - cíl pokusit se odhadnout perspektivu odbytových organizací.
Marketing Estabilishments and their Importance in the Common Agricultural Policy
Keywords: Odbytová organizace; společná zemědělská politika; kooperace; druhy a formy kooperací; vertikální kooperace; horizontální kooperace; Horizontální plán rozvoje venkova; Program rozvoje venkova; Zakládání skupin výrobců; Seskupení producentů; Marketing organizacions; common agricultural policy; co-operation; vertical co-operation; horizontal co-operation; Horizontal Rural Development Plan; Rural Development Programme; Setting up producer groups; Producer groups