Povinnosti dětí v předškolním věku - Maněnová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se zabývá ujasněním a ukotvením pojmu povinnost ve vztahu k předškolnímu dítěti. Práce je dělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na definování pojmu povinnost a jeho postavení ve vzdělávacím procesu předškolního dítěte. V praktické části jsou představeny názory dětí na domácí povinnosti dětí, které byly získány kvalitativním výzkumem na toto téma s dětmi ve věku od pěti do sedmi let, dále názory rodičů dotazovaných dětí, které jsou získány výzkumem kvantitativním. Výsledky výzkumů byly porovnány s teoretickými poznatky. Cílem práce je zjistit, jestli mají děti předškolního věku již své "povinnosti" a jaký význam jejich existence či absence dětem přináší.
Duties of preschool children
Keywords: důležitost povinnosti; nevhodné povinnosti; odměna; povinnost dítěte; povinnost v domácnosti; povinnost; trest; vhodné povinnosti; responsibilities; punishment; reward; household; upbringing