Analýza odborné terminologie v oblasti trestního práva v argentinské španělštině - Nováková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Předmětem této bakalářské práce je komparativní analýza vybraných českých a argentinských termínů z oblasti trestního práva hmotného. První část práce bude obsahovat seznámení s právním jazykem a popis historie a aktuální podoby trestních zákoníků České republiky a Argentiny. V praktické části budou obsahově a formálně analyzovány vybrané termíny a následně budou kontrastivně porovnávány. Součástí práce bude resumé ve španělském jazyce.
Analysis of professional terminology in the field of criminal law in Argentine Spanish
Keywords: Argentina; komparativní analýza; trest; trestní právo; trestní zákoník; Argentina; comparative analysis; criminal code; criminal law; punishment