UML modelování - Kreuzman, Michal (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce se zabývá návrhem modulární (rozšiřitelné) softwarové aplikace, která má primárně sloužit jako pomůcka pro výuku matematiky, fyziky a chemie pomocí animovaných trojrozměrných scén s využitím stereoskopické projekce. Návrh je vytvořen pomocí modelovacího jazyka UML, CD s kostrou programu v jazyce C# a s modely je přiloženo k práci. Přínosem práce je zdokumentovaný návrh a zdrojové kódy programu (pod open source licencí), který je plně rozšiřitelný a mohou na něm pracovat další zájemci o tuto problematiku. V teoretické části práce je uveden nezbytný teoretický základ jazyka UML, který jsem při návrhu využil. Následuje praktická část, kde se věnuji samotnému návrhu.
UML modeling
Keywords: UML; modul; modulárnost; plugin; návrh; jádro; C#; stereoskopická projekce; rozšiřitelnost; UML; module; modularity; plugin; design; core; C#; stereoscopic projection; scalability