Využití skriptovacího jazyka TCL při přípravě síťových zařízení pro výuku v laboratorním prostředí - Tůma, Jan (Jihočeská univerzita, 2014)
Náplní této bakalářské práce je tvorba sady skriptů pro konfiguraci aktivních síťových prvků firmy Cisco, stručný popis skriptovacího jazyka TCL, využitých technologií a základních příkazů, které byly využity. Dále popis funkce jednotlivých skriptů a jejich možného využití v rámci výuky předmětů, využívajících tyto aktivní prvky.
The usage of TCL script language in network devices preparation for education in laboratory environment
Keywords: skript; jazyk TCL; Cisco IOS; Konfigurační průvodce; alias; script; TCL language; Cisco IOS; Configuration guide; alias