Správa nemovitého majetku ČR - Pečenka, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Základním cílem této diplomové práce bylo zmapování metod nabývání a zcizování nemovitého majetku státu dle platných právních úprav, tj. zákona číslo 219/2000 Sb. o majetku české republiky a jejím vystupování v právních vztazích, v platném znění a vyhlášky Ministerstva financí ČR číslo 62/2001 Sb. o hospodaření organizačních složek státu a státních organizací s majetkem státu, v platném znění, včetně zmapování postupů a metod používanými u organizační složky státu ? Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Příkladově uvádí hlavní subjekty, které hospodaří s majetkem státu, dále postupný vývoj historii v jeho nabývání a v neposlední řadě i genezi při vedení jeho evidence. V navazující části, jsou analyzovány možné postupy a metody při nabývání a zcizování nemovitého majetku státu ve vazbě na platné právní úpravy. V praktické části se diplomová práce zabývá vznikem organizační složky, jejím vystupování v právních vztazích stejně tak, jako s kompletní správou nemovitého majetku a to konkrétně u Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. Je zde provedena i analýza celkových postupů a specifik při nabývání a zcizování nemovitého majetku u této organizační složky se zaměřením na jednotlivé druhy převodů, zejména odprodej formou výběrového řízení.
Administration of real in the CR
Keywords: správa nemovitého majetku; majetek ČR; organizační složka; Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje; Administration of the real estate; property of CR; organizational component; Regional Directorate of the South-Bohemian Region.