Zahraniční obchod mezi Českou a Alžírskou republikou - Davídková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Tématem této bakalářské práce je zahraniční obchod mezi Českou a Alžírskou republikou. Cílem práce je zhodnotit zahraniční obchod mezi Českou a Alžírskou republikou a vymezit hlavní vývojové trendy. První, teoretická, část práce se zabývá základním vymezením pojmů a vybranými teoriemi, které se týkají zahraničního obchodu. Druhá, praktická, část je věnována jak rozboru českého a alžírského zahraničního obchodu tak vzájemnému zahraničnímu obchodu mezi jmenovanými zeměmi včetně vývojových trendů a faktorů ovlivňujících vzájemný zahraniční obchod.
Foreign Trade between the Czech Republic and the Republic of Algeria
Keywords: Mezinárodní obchod; import; export; Alžírsko; Česká republika; obchodní bilance; komoditní a teritoriální struktura; International trade; import; export; Algeria; Czech Republic; trade balance; commodity and territorial structure