Spánkový režim a diurnální rytmy u věkových skupin mužů do 30 let. - Sebera, Jaromír (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá spánkem, spánkovými stavy a procesy, jenž se odehrávají v mozku během spánku a cirkadiánními rytmy člověka. Hlavní úlohou této práce má být přiblížení spánkových rytmů u současné populace mužů do 30 let. Vycházím z poznatků současného výzkumu. Nejdříve byl tento výzkum uskutečněn v Japonsku, na univerzitě v Kochi a poté proběhl v České republice na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích na katedře Výchovy ke zdraví.
Sleep Habits and Diurnal Rhytms in Different Age Male Groups - till 30 years.
Keywords: spánek; spánkové fáze; N - REM spánek; REM spánek; cirkadiánní rytmy; ontogenetický vývoj muže; sleep; sleep phase; N - REM sleep; REM sleep; circadian rhythms; ontogeny evolution men