Organizace destinačního managementu regionu Českobudějovicko - Kořán, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem diplomové práce bylo vytvořit návrh koncepce organizace destinačního managementu pro region Českobudějovicko. Na základě analýzy vnějšího a vnitřního prostředí destinace zhodnotit možná rizika a překážky při založení a fungování organizace. Přiřadit organizaci kompetence, definovat její poslání a činnosti, na základě struktury členské základny navrhnout způsob jejího financování. Práce je členěna do dvou rozsáhlých částí. První z nich je teoretická část, nazvaná Přehled řešené problematiky. Zabývá se zejména vysvětlením názvosloví v oblasti cestovního ruchu, vymezením jednotlivých územních celků, vysvětlením pojmů destinační management a marketing, charakteristikou organizace destinačního managementu a teoretickým postupem analýzy stakeholderů. Druhá část práce s názvem Řešení a výsledky, je tvořena analytickým oddílem, syntézou výsledků a poznatků, ze kterých pak vychází návrh koncepce organizace destinačního managementu.
Destination management organization in the Region of České Budějovice
Keywords: destinační management; organizace destinačního managementu; spolupráce; region Českobudějovicko; destination management; destination management organization; cooperation; region of České Budějovice