Psychologické souvislosti pandemie Covid-19: pohled mladších dospělých - Sýkorová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce si klade za cíl popsat a analyzovat pohled mladších dospělých na situaci kolem pandemie Covid-19 a zjistit, jak se s náhlou změnou životního stylu vyrovnávají. Teoretická část se bude zabývat charakteristikou mladší dospělosti a životního stylu těchto jedinců. Dále bude pozornost věnována stresu a náročným životním situacím, dopadu těchto skutečností na jedince a strategiím, které lze na jejich zvládnutí využít. Empirická část se bude věnovat kvalitativní analýze výpovědí jednotlivých respondentů. V práci budou mapovány reálné zkušenosti s dopadem pandemie na život jedinců tak, jak byly shromážděny ve screeningovém šetření JUPSYCOR.
Psychological context of the Covid-19 pandemic: the view of younger adults
Keywords: mladší dospělost; životní styl; stres; náročné životní situace; copingové strategie; young adulthood; lifestyle; stress; demanding life situations; coping strategies