Zjištění úrovně gymnastických pohybových dovedností žáků na druhém stupni základní školy - Potušňák, Robin (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá výzkumem, který zjišťuje úroveň gymnastických dovedností žáků druhého stupně základní školy. První část práce se zabývá teoretickými poznatky o gymnastice, pohybovými schopnostmi a dovednostmi, tělesnou výchovou, didaktikou gymnastiky ve školní tělesné výchově a gymnastikou ve vzdělávacím systému. Druhá část práce se zabývá výzkumem, do kterého byly zařazeny čtyři základní školy v Táboře, na kterých se hodnotilo sto žáků. Výzkumný vzorek tvoří chlapci devátých tříd. Úroveň gymnastiky žáků na vybraných základních školách se zjišťovala pomocí šesti zařazených gymnastických prvků, které se na základě úrovně provedení hodnotily pomocí pětistupňové hodnotící škály. Data byla dále zpracována pomocí deskriptivní statistiky a porovnána s výsledky další práce, která se zabývá stejným výzkumem ve městě Písek.
Finding out the level of pupils' gymnastic movement skills at the second level of primary school
Keywords: gymnastika; úroveň; hodnocení; škála; prvky; cviky; didaktika; tělesná výchova; gymnastics; level; evaluation; scale; elements; exercises; didactics; physical education