Využití počítače na prvním stupni ZŠ při výuce tématu Přirozená čísla do 1000. - Selucká, Eva (Jihočeská univerzita, 2014)
Má diplomová práce je zaměřená především na pracovní listy vytvořené v programu SMART Notebook 10, určené pro 3. ročník základní školy. V úvodu se zabývám didaktickou složkou vybraného učiva použitého v mnou vytvořeném materiálu. Dále porovnávám dostupné učebnice, které se vztahují k tématu matematiky ve třetí třídě základní školy. Hlavní část obsahuje metodickou příručku pro uživatele pracovních listů vytvořených v programu SMART Notebook 10. Zaměřuje se zejména na ovládání, využití a správný postup vypracování jednotlivých úloh. V závěru své práce shrnuji závěry z hodin a hodnotím své zkušenosti získané odučením vybraných pracovních listů na základní škole.
Using computer on the primary school to teach the topic Natural numbers to 1 000.
Keywords: matematika; aritmetika; interaktivní tabule; elektronické pracovní listy; SMART Notebook 10; třetí třída ZŠ; Mathematics; Arithmetic; interactive whiteboard; working sheets made in Smart Notebooks 10; Smart Notebook 10; third grade of primary school