Světové distribuční řetězce a jejich vliv na utváření maloobchodu v regionu - Zámečníková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2013)
Práce pojednává zejména o problematice obchodních řetězců v Jihočeském kraji. Zkoumá jejich historii, vývoj, současný stav a dále jejich vliv na maloobchod v regionu. Najdeme zde několik zajímavých postřehů z oblasti maloobchodního prodeje v Jihočeském kraji. Dále práce ukazuje, jak je obtížné, být drobným podnikatelem a udržet si svůj podíl na místním trhu. V praktické části práce tento fakt dokazuje marketingový výzkum, který byl věnován tomuto problému.
World distribution chain, and their influence in shaping the retailing in the region
Keywords: obchod; maloobchod; hypermarket; supermarket; obchodní řetězce; globalizace; nadnárodní společnosti; distribuce; trade; retail; hypermarket; supermarket; chain stores; globalization; multinational companies; distribution