Aplikace výtvarné činnosti v práci s literaturou pro děti s přesahem do prosociální výchovy - Srpová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2012)
Téma, které jsem si zvolila pro svou diplomovou práci, považuji pro sebe, jako vychovatelku, i pro děti, za velmi přínosné. Prosociální chování je důležitou funkční součástí společnosti. Děti potřebují vzájemně přijímat i dávat různé formy prosociálního chování, aby z nich mohli vyrůst plnohodnotní lidé. Domnívám se, že základy prosociálního chování musíme dětem vštěpovat od narození. Existují jakési základy pravidel lidského soužití, které musíme všichni akceptovat. Hlavním cílem mé práce je oživit a upevnit prosociální způsoby chování dětí.
Application of artistic activity in the work of literature for children of spilling over into pro-social education
Keywords: prosociální dovednosti; výtvarná výchova; osobnost dítěte mladšího školního věku; školní družina; volný čas; projekt; prosocial skills; arts; personaly of a child under school age; after-school club; leasure time; project