Dopady pandemie covid-19 na prostorovou organizaci nízkonákladové letecké dopravy ve střední Evropě - Semerádová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem bakalářské práce je analýza dopadu pandemie covid-19 na prostorovou organizaci nízkonákladové letecké dopravy ve střední Evropě. První část je věnována teoretickému základu, který je zaměřen na význam letecké dopravy, současné trendy, deregulaci a liberalizaci letecké dopravy, poté se teoretická část věnuje charakteristice nízkonákladových společností a v neposlední řadě se věnuje krizím, které zasáhly fungování letecké dopravy, jako je právě pandemie covid-19. Analytická část se věnuje analýze vybrané nízkonákladové společnosti - Ryanair v roce 2020. Z aplikace Flightradar24 byla získána data o počtech letů společnosti za každý měsíc z vybraných letišť střední Evropy. Data za jednotlivé měsíce o počtech letů jsou dále porovnávána s počtem nově nakažených případů v Evropě.
The impacts of the covid-19 pandemic on the spatial organization of low-cost air transport in central Europe
Keywords: letecká doprava; covid-19; nízkonákladová společnost; coronavirus; pandemie; Ryanair; letiště; Flightradar24; air transport; covid-19; low-cost airline; coronavirus; pandemic; Ryanair; airport; Flightradar24