Zvířata - aspekty účetního vykazování, oceňování v podmínkách Českých účetních předpisů - Slavíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce řeší účetním problém, který se zabývá vykazováním a oceňováním zvířat v podmínkách Českých účetních předpisů. Obsahem této práce je charakteristika zvířat v účetnictví, účetní vykazování a oceňování na základě Českých účetních předpisů. Cílem je ujasnit oceňování a vykazování zvířat v zásobách a v dlouhodobém majetku. Existuje mnoho pochybností, spojených s problémem "do jakého okamžiku účtujeme o zvířatech v zásobách a od jakého okamžiku účtujeme v dlouhodobém majetku". Účtování o zvířatech je velmi specifické a výrazně se liší od všeobecného účetnictví, zejména v oblasti oceňování. Praktická část bakalářské práce je věnována spíše praktickým příkladům, které se týkají zejména oceňování a vykazování zvířat. V praxi se vyskytuje mnoho chyb a nesrovnalostí ve vykazování a účtování o zvířatech. Snaha této práce je vyvarovat se těchto chyb a utřídit si uvedené poznatky.
Animals - Aspects of Financial Reporting, the Valuation in Terms of Czech Accounting Standards
Keywords: České účetní předpisy; Účetní výkaznictví; Oceňování; Zvířata v zásobách; Zvířata v dlouhodobém majetku; Czech Accounting Standards; Financial reporting; Valuation; Animals in stocks; Animals in fixed assets