Specifika volnočasových aktivit u žáků se speciálními vzdělávacími potřebami - Moravová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2014)
Zadaná práce je řešena jako teoreticko-empirická. Teoretická část je cílená na problematiku volnočasových aktivit u dětí. Teoretickým rámcem pro mě byla literatura týkající se problematiky volného času. Zároveň jsem soustředila na problematiku specifických momentů volnočasových aktivit u dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, tj. dětí, jež navštěvují praktické školy. S ohledem na to bylo nezbytné sociologickou perspektivu doplnit psychologickou a pedagogickou optikou s tím, že tyto momenty jsem konzultovala s odborníkem na tuto problematiku. Nedílnou součástí práce je samostatný empirický výzkum, jehož cílem je srovnání volnočasových aktivit dětí se speciálními potřebami a dětí navštěvující standardní školy
Specifics of leisure activities for pupils with special educational needs
Keywords: volný čas; rodina; výchova; rizikové chování; leisure time; family; upbringing; dangerous behaviour