Analýza finanční stability zemědělského podniku - Mrázová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením finanční pozice konkrétního zemědělského podniku na základě vybraných ukazatelů finanční analýzy, a to ukazatelů rozdílových a poměrových, na které je zaměřena největší pozornost, a dále s pomocí bonitních a bankrotních modelů. Hlavním zdrojem dat jsou údaje získané z hlavních účetních výkazů podniku, tj. rozvaha a výkaz zisků a ztrát. Finanční analýza je prováděna v časovém horizontu sedmi let. Následně je provedeno srovnání výsledků jednotlivých metod finanční analýzy zemědělského podniku s výsledky stejných ukazatelů průměrného zemědělského podniku hospodařícího ve srovnatelných výrobně klimatických podmínkách, který je vybrán na základě veřejné internetové databáze FADN.
Financial Stability Analysis of Agricultural Enterprise
Keywords: finanční ukazatel; účetní výkazy; absolutní ukazatele; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; financial indicators; financial statements; absolute indicators; differential indicators; ratios