Dynamika druhového složení travinného mokřadu - Bláhová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá dynamikou druhového složení travinných mokřadů ve vztahu k faktorům prostředí. Koncepčně navazuje na bakalářskou a diplomovou práci Hovorkové (2007, 2010). V rámci práce byl založen monitoring vegetace na modelovém mokřadu (Mokrých loukách u Třeboně) metodou trvalých ploch. Fytocenologické snímky byly sepsány ve dvou termínech, 24. 6 a 30. 9. 2011. Výsledky fytocenologických snímků v letním a podzimním termínu 2011 byly porovnány s výsledky předchozího výzkumu na lokalitě.
Dynamics of plant species composition of a wet grassland