Začlenění autisty do vzdělávání - Zahrádková, Marie (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce ?Začlenění autisty do vzdělávání? je případovou studií žáka s autismem integrovaného do běžného vzdělávání. Cílem je seznámit s možností začlenění žáka s vysokofunkčním autismem mezi ostatní žáky. Teoretická část práce je zaměřena na dosud zjištěné a prověřené poznatky o poruchách autismu, používané terapie a možnosti integrace z řady dostupných zdrojů. Praktická část je analýzou dat získaných z rozhovorů, dotazníků i pozorování. Podstatná část je věnována kladnému vývoji žáka během vzdělávání.
Integration of an autistic person into the education
Keywords: autismus; autista; vzdělávání; integrace; žák; autism; autistic person; education; integration; student