GPS mapování geomorfologicky zajímavých lokalit Novohradských hor - Kadubec, Josef (Jihočeská univerzita, 2008)
Novohradské hory jsou nejen z pohledu geomorfologie jedinečnou oblastí, která byla dosud málo prozkoumána. Cílem této diplomové práce je zmapování geomorfologicky nejzajímavějších lokalit pomocí technologie GPS. Na základě výsledků mapování pak sestrojit podrobné geomorfologické plány v softwaru ArcGIS 9.1. a text popisující jednotlivé tvary reliéfu daných lokalit. V práci je také stručná charakteristika fyzickogeografických poměrů zájmové oblasti. GPS mapování bylo provedeno v letech 2006 a 2007. Práce byla částečně podporována také grantem AVČR KJB 300460501.
GPS mapping of geomorphologicaly interesting localities in the Novohradské Mountains
Keywords: GPS mapování; GIS; geomorfologie; kryogenní mezoformy reliéfu; Novohradské hory; GPS mapping; GIS; geomorphology; cryogenetic mezzoforms of relief; Novohradské Mountains