Syndrom vyhoření u učitelů 2.stupně ZŠ - Libecajtová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku syndromu vyhoření u učitelů 2. stupně základních škol. Teoretická část je věnována historii zkoumání syndromu vyhoření, definici, příčinám vzniku, průběhu, diagnostice, prevenci a léčbě. V praktické části jsem se pokusila zmapovat výskyt syndromu vyhoření u učitelů na 2. stupni ZŠ . Použila jsem testy míry vyčerpání, inventář projevů syndromu vyhoření.
Burnout syndrom among teachers of secondary stage elementary schools